torstai 9. lokakuuta 2008

Hulluja nuo roomalaiset

Ja aika hulluja kyllä myös nuo suomalaiset. Stockmannin hullut päivät alkoivat eilen ja taas oli heti aamukahdeksasta alkaen joka paikka kaupungilla täynnä keltaisia muovikasseja kantavia ihmisiä. Vastahan viime viikolla oli Sokoksella 3+1 päivät ja Kampissa kampituspäivät. Sellossa oli juuri sembalot ja Ompussa lohkotut hinnat. Taisi myös jyrätä myrrikaani Myyrmannin yli ja Itiksessä olivat hinnat kuutamolla ja mitä niitä nyt vielä onkaan. Eikä tämä pääkaupunkiseudun kansa vain saa tarpeekseen! "Ostakaa, ihmiset, vielä kun saa! Ostakaa hankkikaa, sijoittakaa! Muuten voi vanhana sit' harmittaa, kun ei kaikkea tuhottukaan", laulaa Pauli Hanhiniemi Hehkumon kappaleessa "Roskikset". Sellainen fiiis tulee, kun seuraa tuota ostohuumaa, joka ihmiset muutaman kerran vuodessa valtaa. Pakko ostaa, ettei myöhemmin kaduta, kun jätti ostamatta. Häpeäkseni minun on tunnustettava, että kävin tänään Stockmannilla. Siellä kun noin yleisesti ottaen nuo tarjoukset ovat parhaita ja tarvitsin uusia sukkahousuja...

Viime päivinä on ollut käsittämättömän kaunista. Tällaisesta syksystä minä pidän. Ruskan värjäämät puut hehkuvat kirkkaassa auringonpaisteessa. Valitettavasti olen viettänyt koko viikon keinovalaistuissa tiloisssa, joiden ikkunat on peitetty, ja ahkeroinut. Tiistaina sentään olin sopinut käynnistä Silakkamarkkinoilla. Mahtavaa kulkea pitkin Pohjoisrantaa Kauppatorille päin, ihailla purjeveneitä laiturissa ja nauttia toritunnelmasta perinteikkäillä Silakkamarkkinoilla. Minähän en silakkaa sellaisessa muodossa syö, haluan silakkani paistetuna tai halstrattuna, uunista tai pihveinä, mutta kai tunnelmasta saa nauttia, vaikka ei ostaisikaan. Kannatuksen vuoksi tosin täytyy aina jotakin ostaakin ja siksi palasin kotiin mukanani tyrnimehupullo ja purkillinen mustikkaliemessä marinoituja valkosipulinkynsiä.

Jos tätä vahingossa sattuisi joku lukemaan ja kaipaisi vielä juuri leffavinkkausta niin kannattaa käydä katsomassa "Once". Hurmaava tsekkiläis-irlantilainen projekti ilman mitään Hollywood-glamouria. Ja musiikki on todella hienoa, suosittelen lämpimästi.

Ei kommentteja: